SÖK bläckpatron
Annonser:
Foto1

TOPPLISTAN Betyg Länk
3.5 Till butiken >>
3 Till butiken >>
3 Till butiken >>
2.5 Till butiken >>
2.5 Till butiken >>
2.5 Till butiken >>
2 Till butiken >>
Artiklar om bläckpatroner och toners den 23 February 2010

Checklista - Bläckpatroner - skriven av Anna Lindquist

Innan man köper bläckpatroner har man som sagt en hel del att tänka på. Jag tänkte lista några av de viktigaste sakerna att tänka på. Använd gärna detta som en checklista innan du trycker på köpknappen i första bästa webbutik.
Innan du bestämmer dig för vilken sorts bläckpatron eller toner du köper måste du först bestämma dig för vad du ska använda utskriften till och vilken kvalité som krävs på den.
Denna artikel kommer rikta sig till dig som är intresserad av att skriva ut endast svart text och bilder med låg kvalité.

Om det är detta du är intresserad av kan du egentligen bara leta upp en återförsäljare du litar på och som har det lägsta priset. Men vänta lite.. Även här finns ett par saker att tänka på.

Kvalitén på patronerna skiljer sig åt, och då menar jag nödvändigtvis inte bara utskriftskvalitén utan även patronens livslängd. Bläckpatroner har till skillnad från lasertoners tyvärr nackdelen att dess skrivhuvuden kan torka ur. Det kan kännas väldigt 1977 över det hela (året då bläckstråleskrivaren uppfanns) men det är så det är och det är inte mycket att göra åt. Om man vet att man inte ska använda hela patronen de närmsta månaderna kan det vara en idé att dels köpa patronen från skrivartillverkaren, dels att köpa patronen i den storlek som man räknar med att göra av med den närmsta tiden. Idag kan man (beroende på tillverkare) faktiskt köpa patroner i olika storlekar för att förhindra att de torkar ur.

Om du ska skriva ut text kan du gott leta efter billiga kopior eller refillösningar. Var dock noga med att läsa andra kunders feedback och betyg på återförsäljaren. Ibland kan kopiorna vara patroner som fyllts på ett flertal gånger vilket ökar chansen för att du får hem en patron som fungerar dåligt eller i värsta fall inte fungerar alls. Fraktkostnad och garanti är två andra viktiga faktorer som bör ha en viktig roll i ditt val av återförsäljare.
Alltså, tänk på dessa saker innan du handlar bläckpatroner för textutskrifter:

  • Utskrifter. Hur mycket (och hur ofta) ska jag skriva ut?
  • Garanti. Se till att återförsäljaren har garanti på eventuella defekta patroner.
  •  Research. Är kunderna nöjda med återförsäljaren?
  • Säkerhet. Är återförsäljaren seriös?
  • Pris. Leta upp det billigaste alternativet som täcker alla ovanstående punkter.